Így tedd

Így tedd rá – népzenei projekt

Ez a módszer Balatoni Katalin nevéhez kapcsolódik, mely a népi zenéhez, néphagyomány ápolásához és népi játékokhoz nyúl vissza, illetve nemzetközileg is elismert módszertani program. Komplexitásának köszönhetően minden kompetenciaterület fejlődését segíti és támogatja.

E módszer alkalmazása során a pedagógus és gyermek is olyan tapasztalatokkal, élményekkel és ismeretekkel találkozik, melyek szinte észrevétlenül beépülnek a mindennapi élet forgásába. Segítik a belső fejlődésben, önismeretben és az önkifejezés által az érzelmek megélésének lehetőségét is biztosítja.

Intézményünk pedagógusainak nagyon megtetszett ez a módszer, mert a mai kor gyermekeinek igényeit figyelembe véve könnyeden észrevétlenül jelenik meg benne az ismeretszerzés. Közben mozgás elemeket sajátít el és kognitív képességeit fejleszti úgy, hogy a zene, mint motiváló és érzelmi kompetenciát fejlesztő eszköz is jelen van. Ezen kívül olyan jelrendszerrel rendelkezik, mint a mozgáskotta módszerünk, amit ezért kombinálhatunk is egymással.