Judo

Szeptembertől heti rendszerességgel OVIJUDO oktatás kezdődik. Az edzést Karlóczy Róbert 1DAN-os mester tartja. A foglalkozás ingyenes. Az edző kérése hogy a gyerekek ezen túl keddenként hozzanak magukkal hosszú ujjú felsőt és melegítő nadrágot.
Azon gyermekek számára, akiknek ez a sport különösen elnyerné a tetszését a PVSK Judo Szakosztálya biztosít további edzési lehetőséget heti két alkalommal.

Röviden az OVIJUDO-ról :
Több mint óvodássport (5 éves kortól)
A foglalkozás tartalma:
Eséstechnika, tartásjavító és törzsizom erősítő gyakorlatok, küzdelmi játékok, judo sportág alapjai, labdás-, fogó- és szerepjátékok, koordinációfejlesztő gyakorlatok és általános gimnasztikai elemek.
Az Ovijudo név azt sugallja, hogy ez egy óvodásoknak tartott judo tanfolyam, de ennél sokkal többről van szó.

A foglalkozáson megismerkednek a sportág alapjaival, ezáltal megtanulják a helyes eséstechnikát. Játékosan tanulják a különböző gimnasztikai elemeket, így egyre finomabb lesz a mozgásuk, fejlődik a koordinációjuk. Felkészülnek a közeledő iskolai élet rendjére, javul a magatartásuk és a tanulási képességük. Az óvodássport azért is fontos, mert vannak olyan testi képességek, melyek fejlesztését már ebben a korban el kell kezdeni. A program legfőbb célja a különböző mozgásszervi elváltozások megelőzése, amit nem elég iskoláskorban elkezdeni, mert általában már alsó tagozatos korra kialakulhat.

A foglalkozás alapja egy évszázadok óta bevált távol keleti testkultúra, ami a mai japán testnevelést képezi és egyre több országban, így Magyarországon is, tanterv szerint a testnevelés része. Kiváló alapokkal szolgál valamennyi sporthoz, amit gyermekük iskoláskorában szeretne űzni. A gyerekeknek, a játékos feladatoknak köszönhetően, kellemes emlékeik lesznek a sportról, ezért szívesen folytatják későbbi életükben is.

Elérhetőség: 20/ 949 - 0676