Óvoda pszichológus

Óvodapszichológusként a Nyugati Városrészi Óvodákban, a pedagógiai-nevelési folyamatban felmerülő nehézségek, akadályok megértésében, okainak feltárásában, és szükség esetén a problémák korrekciójában igyekszem segítséget nyújtani. Elsődleges szerepem a megelőzésben, prevencióban rejlik.
Az óvodapszichológust felkeresheti a gyermek érdekében a pedagógus, aki a közös gondolkodás révén, támpontokat kaphat a probléma alaposabb megértéséhez, így a gyermek megsegítéséhez.
A szülők és a család is kérhet segítséget az óvodás gyermekkel kapcsolatban.
Ebben az esetben a találkozások a szülői szerep formálódását, a családi érzelmi nevelés sikerességét igyekszik támogatni.
A pszichológus a problémafeltárást és segítségnyújtást konzultációs (tanácsadói) keretek közt végzi az adott intézményben. Az óvodapszichológussal folytatott munka nem azonos a pszichoterápiás megsegítéssel, és nem helyettesíti a gyermekpszichiátriai megsegítést. Ennek megfelelően a gyermek állapotáról klinikai diagnózis nem készül. A konzultációs kereteken túlmutató problémák (pl.: pszichiátriai, pszichoterápiás, gyógypedagógiai, családterápiás stb, indikáció) esetén az óvodapszichológus a szülőt és gyermekét segít eljuttatni a megfelelő szakemberhez.

 


Milyen helyzetekben érdemes az óvodapszichológushoz fordulni?
-Viselkedési, beilleszkedési, magatartási problémák
- Érzelmi nehézségek
- Krízishelyzetek a családban pl. válás, gyász
- Csoportok, közösségek problémái
- Nevelési stílusok, nevelési dilemmák

Forduljanak hozzám bizalommal!

Kontrohr-Bősze Noémi
Óvodapszichológus
Tanácsadó szakpszichológus
Család-, párkapcsolati tanácsadó
Tel.: 30/218-3897; 30/227-2858